Stoppenkast naar groepenkast

Uw oude meterkast vervangen naar een nieuwe?

  • Prezon verzorgt het van A tot Z
  • Van 1 fase naar 3 fase
  • Oude meterkast naar nieuwe meterkast
  • Duidelijke en transparante informatie

Doe de gratis meterkast check!

Binnen 1 minuut geregeld!
0 +
Beoordelingen
0 +
Afgeronde installaties
0 %
Beveelt ons aan
Groepenkast
Stoppenkast

Stoppenkast VS groepenkast

Wat is dan het verschil met en groepenkast en een stoppenkast? Een stoppenkast bestond voor het grootste gedeelte uit zekeringen, ook wel stoppen genoemd. Een groepenkast daarentegen bestaat vandaag de dag uit voornamelijk groepen.

Wat is een stoppenkast?

‘Stoppenkast’ is de oude benaming voor wat eerst zekeringenkast was en nu je groepenkast is. De naam dankte de kast aan de zekeringen die je elektrische installatie moesten beveiligen tegen overbelasting. De zekering stopte de doorgang van de aangevoerde stroom op het moment dat de zekering doorbrand. Stoppenkast praat ook makkelijker dan zekeringenkast.

Wat is een groepenkast?

In de groepenkast ook wel verdeelkast of verdeelinrichting genoemd, wordt elektriciteit beveiligd en verdeeld over de elektrische apparaten.

Een groepenkast bestaat, zoals de naam al aangeeft, uit een installatiekast met verschillende groepen. Er bestaat een één of drie fase groepenkast. Het type groepenkast is afhankelijk van hoeveel stroom er wordt verbruikt.

Reden vervangen

Stoppenkast naar meterkast

Het kan natuurlijk zo zijn dat je stoppenkast nog prima werkt. Als dat zo is dan zou je niet per se het hoeven vervangen. Echter is dit niet de enige reden waarom je het zou moeten vervangen. Een andere reden zou kunnen zijn omdat je apparatuur aan gaat schaffen waarmee je stoppenkast niet geschikt zou kunnen zijn. Dit kan voor grootgebruikers zijn zoals een kookplaat, oven of koelkast. Grootgebruikers zet je aan met een perilex stekker wat ook weer gevolgen heeft voor een meterkast. Hetzelfde zou ook bijvoorbeeld kunnen gelden voor als je zonnepanelen installeert. Dan zou het ook zo kunnen zijn dat je groepenkast niet geschikt is. Dat geldt ook voor wanneer je een woning vernieuwd of gaat uitbreiden. 

078 204 9098

Wij zijn bereikbaar op maandag t/m zaterdag van 09:00 tot 17:30 uur.