Voordelig laden met een laadpaal thuis?

 • Prezon verzorgt het van A tot Z
 • Ontdenk wat jij kan besparen per jaar!
 • Ontvang persoonlijk laadpaal advies
 • Duidelijke en transparante informatie

  Doe de gratis Laadpaalcheck!

Binnen 1 minuut geregeld!
Illustratie van een laadpaal die aan de muur hangt

Laadpaal Opel Vivaro-e

Om de juiste laadpaal te kiezen voor de Opel Vivaro-e, zijn de volgende drie punten van belang:

 1. Laadsnelheid
 2. Laadvermogen
 3. Connectiviteit

Het is belangrijk om een laadpaal te kiezen die past bij de specifieke wensen en behoeften van de gebruiker. Door het aanvragen van een gratis laadplan kan men gemakkelijk en snel de juiste keuze maken.

Vraag een gratis laadplan aan

Binnen slechts 60 seconden kan men een gratis laadpaalscan aanvragen voor de Opel Vivaro-e Het is mogelijk om de laadpaal binnen 4 jaar terug te verdienen, dankzij het automatisch laden tijdens daluren. Bovendien kan de laadpaal live aangestuurd worden via de app.

Doe de laadpaalcheck
klantenservice-medewerker

Belangrijke keuzes voor laadpaal

Bij het kiezen van een laadpaal voor een Opel Vivaro-e zijn er een aantal belangrijke factoren om rekening mee te houden. Hieronder volgen enkele slimme tips om een geschikte laadpaal te kiezen.

3-fasen aansluiting meterkast: Om de Opel Vivaro-e binnen één nacht volledig op te laden, is het belangrijk om te kiezen voor een 3-fasen aansluiting in de meterkast.

Let op de laadregistratie bij leaseauto’s: Indien de Opel Vivaro-e geleased wordt, is het raadzaam om na te gaan of de werkgever een specifieke registratie van het laadverbruik vereist. Hierdoor kunnen de laadkosten vergoed worden.

Dynamic Load Balancing: Om overbelasting te voorkomen bij het gebruik van andere apparaten tijdens het laden van de Opel Vivaro-e, kan gebruik worden gemaakt van Dynamic Load Balancing.

Spotgoedkoop laden met dynamische energie: Er zijn mogelijkheden om spotgoedkoop te laden met dynamische energie. Het is raadzaam om de mogelijkheden hiervoor te onderzoeken bij het kiezen van een geschikte laadpaal.

Illustratie van plaatsing zonnepaneel

Aantal zonnepanelen voor Opel Vivaro-e

Het aantal zonnepanelen dat nodig is om een Opel Vivaro-e op te laden hangt af van het model en het verbruik van de auto. Gemiddeld zijn er 7 zonnepanelen nodig om de Opel Vivaro-e op te laden met zelf opgewekte zonnestroom.

Thuis je Opel Vivaro-e opladen op zonnestroom

Met de zonnepanelen app kun je eenvoudig controleren of er zonnestroom beschikbaar is of verwacht wordt. Als je niet van plan bent om te rijden tijdens deze uren, dan zijn dit de goedkoopste en meest milieuvriendelijke uren om je Opel Vivaro-e op te laden. Bovendien is het goed om te weten dat er steeds meer zonuren zijn. In 2022 waren er 2233 zonuren, wat meer is dan het voorgaande jaar (1800 zonuren). Hierdoor kun je steeds vaker gebruik maken van je eigen zonne-energie met zonnepanelen. Door op deze uren op te laden, laad je zo efficiënt en goedkoop mogelijk je auto op.

Doe de laadpaalcheck

Laadstatistieken voor jouw Opel Vivaro-e

De oplaadtijd van een Opel Vivaro-e is afhankelijk van het laadvermogen van het laadpunt. Het standaard laadvermogen is 11kW en het laden gaat via een Type 2 stekker. Om de oplaadtijd te berekenen, deel je de capaciteit van het accupakket door het laadvermogen van het laadpunt en houd je rekening met 15% verlies van de omvormer, die van de wisselstroom (AC) van het net omzet in gelijkstroom (DC) voor de accu. Bijvoorbeeld, voor een accucapaciteit van 75 kwh duurt het laden 21 uur en 45 minuten bij een laadvermogen van 3,7kW en 85% efficiëntie.

Stopcontact

2.3
kW
Vermogen van
 • Grootte accu van 75 kwh
 • Laadtijd van 8km/h
 • Volledige laadtijd van 35 uur

1-fase aansluiting

3.7
kW
Vermogen van
 • Grootte accu van 75 kwh
 • Laadtijd van 12km/h
 • Volledige laadtijd van 21 uur en 45 minuten

3-fase aansluiting

11
kW
Vermogen van
 • Grootte accu van 75 kwh
 • Laadtijd van 24km/h
 • Volledige laadtijd van 11 uur