Mobiele airco

Mobiele airco's

Een voordeel van een mobiele airco is – naast z’n prijs uiteraard – zijn verplaatsbaarheid. Je kunt de unit neerzetten waar je op dat moment een koelbehoefte hebt. Uiteraard moet je er wel voor zorgen dat de afvoerslang voor warme lucht naar buiten verdwijnt. Deze wordt meestal via een open raam naar buiten geleid.

Wat is een
mobiele airco?

Een mobiele airco – ook wel een verrijdbare of portable airco genoemd – gebruik je om de temperatuur en luchtvochtigheid in een kamer te regelen. Dit type airco heeft meestal een licht gewicht en soms ook wielen, waardoor je hem ook makkelijk kunt verplaatsen. Dat is handig als je overdag de woonkamer wilt koelen en ’s avonds en ’s nachts graag een koele slaapkamer wilt hebben.

De voordelen van mobiele airco's

Schone lucht

Een mobiel model is in de meeste gevallen voorzien van een ionisator. Deze ionisator zuivert de lucht, waardoor schimmels, pollen en stof bestreden worden. Hierdoor beschikt een ruimte over gezonde en veilige lucht.

Verwarmen én verkoelen

Naast de functie om een ruimte te verkoelen, kunnen een aantal mobiele airco’s ook verwarmen. Deze airco’s hebben vaak een hogere prijsklasse, maar zorgen daarentegen ook voor extra verwarming op een koude winterdag.

Lage prijs

De relatief lage aanschafprijs van mobiele airco’s is een van de belangrijkste redenen waarom klanten kiezen voor een mobiel model en niet voor een permanente. Het prijsverschil tussen een wandmodel en een vrijstaande is groot. 

Geen installatie nodig

Waar bij een permanente airco professionele installatie nodig is, hoeft dit niet bij een mobiele airconditioning. Installatie van zo’n model is namelijk erg simpel, zodat je meteen kunt genieten van de heerlijke verkoeling. Sluit de airco simpelweg aan op het stroomnetwerk, creëer een opening voor de afvoerslang en het apparaat is klaar om jouw ruimte te voorzien van koele lucht.  Het apparaat is deze twee simpele stappen volledig gebruiksklaar!

Makkelijk te verplaatsen

Een van de grootste voordelen van een mobiele airco is dat deze gemakkelijk te verplaatsen is. De klimaatregelaar kan eenvoudig en snel verplaatst worden naar de gewenste ruimte binnenshuis. Wil je een koele woonkamer of wil je verkoeling in je slaapkamer? Met een monoblock airco verplaats je de verkoeling van kamer naar kamer. Mobiele airco’s  beschikken vaak over wieltjes, hierdoor kun je de airco rijdend naar een andere kamer verplaatsen.

078 204 9098

Wij zijn bereikbaar op maandag t/m zaterdag van 09:00 tot 17:30 uur.