Omvormers

Onze omvormers

Enphase micro-omvormer

De omvormers van Enphase zijn van de hoogste kwaliteit, daarom geven ze ook standaard 25 jaar garantie op de producten. Enphase bouwt ze op zo’n manier dat ze de meest uiteenlopende weersomstandigheden kunnen weerstaan, van sneeuwstormen tot de zomerhitte deze omvormers kunnen het aan. Dankzij de speciale burst-technologie zorgen de micro-omvormers ervoor dat de zonnepanelen, tijdens schemering en andere weersomstandigheden, goed blijven presteren. De verwachtte levensduur van de omvormers ligt rond de 25 – 35 jaar.

Enphase wordt onderworpen aan de strengste kwaliteitscontroles, daardoor voldoen ze aan de gestelde veiligheidseisen van de overheid. Verder is het een veiliger systeem en gaat het langer mee dan een traditioneel systeem. Het systeem is gemakkelijk uit te breiden en is voorbereid op de plaatsing van een accusysteem. Met een accusysteem kunt u de opgewekte zonne-energie opslaan, waardoor u ’s avonds en op zeer bewolkte dagen, toch gebruik kunt maken van uw opgewekte zonne-energie.

String omvormers

Een string omvormer is een onderdeel in een zonne-energiesysteem, dat verantwoordelijk is voor het omzetten van gelijkstroom (DC) naar wisselstroom (AC). Deze omvorming is om de energie, opgewekt door zonnepanelen, te kunnen benutten in huishoudelijke en commerciële toepassingen. 

String omvormers zijn centrale omvormers die verbonden zijn met meerdere zonnepanelen in een reeks, ook wel string genoemd. Hierdoor zijn string omvormers vaak een goedkopere oplossing, dit geldt met name voor de grotere zonne-energie-installaties.

String omvormers zijn wel gevoeliger voor schaduw en prestatieverschillen tussen panelen. Dit komt doordat alle panelen in de string met elkaar verbonden zijn. Als één paneel minder presteert kan dit de algehele prestatie van de string beïnvloeden. 

Tot slot zijn string omvormers vaak uitgerust met geavanceerde monitoring- en diagnosesystemen. Dit maakt het makkelijk om de prestaties van de algehele installatie in te zien. Het is alleen niet mogelijk om de individuele prestaties van de zonnepanelen in te zien.

Voordelen omvormers

Enphase

♦ Je behaalt het hoogst mogelijke rendement uit je zonnepanelen en hebt minder last van factoren zoals schaduwval, vogelpoep of ongelijkmatige degradatie van je zonnepanelen.
♦ Er wordt geen geen centrale omvormer binnenshuis geïnstalleerd.
♦ De micro-omvormers hebben een extreem laag uitvalpercentage en zijn daardoor zeer betrouwbaar.
♦ Met een verwachte levensduur van 30-35 jaar, en een hoge product garantie van 25 jaar, ben je zeker van langdurige topkwaliteit.
♦ Het is mogelijk om in de toekomst je systeem uit te breiden met meer panelen of een thuisbatterij.
♦ In Enphase Enlighten zie je van ieder individueel zonnepaneel de opbrengst.
♦ Veiliger dan andere systemen.

String omvormers

♦ Centrale monitoring en eenvoudige installatie.
♦ Goedkoper in vergelijking met micro-omvormers, wat leidt tot lagere investeringskosten voor zonnepaneelsystemen.
♦ Het is mogelijk om 2 strings aan te sluiten op de omvormer, hierdoor kan je op 2 dakvlakken panelen leggen.
♦ Gemakkelijkere toegang voor onderhoud