PVC daken

Wat is PVC dakbedekking

PVC is de afkorting van Poly Vinyl Chloride, een kunststof membraan. Deze stof is zeer licht qua gewicht en daarom makkelijk te bewerken door iemand die er ervaring mee heeft. Aan de kunststof worden weekmakers toegevoegd, wat ervoor zorgt dat het materiaal thermoplastisch is. Dit betekent dat de PVC dakbedekking kan meebewegen met het uitzetten en krimpen van andere materialen bij verschil in temperatuur tussen overdag en ´s nachts en tussen winter en zomer. PVC komt voor in veel verschillende uitvoeringen en diktes die grofweg kunnen worden verdeeld in folie en platen.

De voordelen van PVC dakbedekking

Dakbedekking gemaakt van PVC is sterk, licht qua gewicht en heeft een goede resistentie tegen chemicaliën. Door zijn lichte karakter is het uitermate geschikt om gebruikt te worden op daken die niet zoveel draagkracht hebben. Het materiaal is natuurlijk goed waterdicht en het reflecteert UV waardoor het wooncomfort binnen in je huis groter wordt. Het is relatief goedkoop en zeer onderhoudsvriendelijk, mede omdat er geen plantenwortels in kunnen groeien. Doordat het op het dak gelijmd of geföhnd wordt, is er geen brandgevaar bij de plaatsing en als het uiteindelijk vervangen moet worden, kan het materiaal gerecycled worden.

Andere kenmerken van PVC dakbedekking

Er zijn niet veel nadelen, maar een paar puntjes zijn toch goed om in de overweging te nemen. Eén van de grootst mogelijke problemen met PVC is dat het niet tegen bitumen en polystyreen kan. Daarom kan het soms niet direct op de oude dakbedekking worden geplaatst. In dat geval is het nodig om een scheidingslaag te gebruiken, zodat de materialen geen contact met elkaar hebben. Verder is het een tijdrovend klusje om de PVC te plaatsen en dit werk vereist enige ervaring en inzicht. Ook verliest het materiaal met de tijd zijn flexibiliteit. Als je interesse hebt in het gebruik van PVC, dan helpen we je graag bij de plaatsing en het onderhoud.

078 204 9098

Wij zijn bereikbaar op maandag t/m zaterdag van 09:00 tot 17:30 uur.