Split-systeem

Split-systeem

Een split systeem (of Split Airco) is een airconditioning
met 1 binnendeel en 1 buitendeel. Daarmee kan je 1 ruimte koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. In deze blog lees je de toepassingen en de werking van de split airco.

Waar gebruik je een split airco?

De split airco wordt vaak toegepast op de woonkamer, slaapkamer of werkkamer. Daarnaast zien we de split airco ook in winkels of praktijken waar slechts 1 ruimte gekoeld/verwarmd hoeft te worden. Omdat de split airco kan koelen én verwarmen wordt deze soms gebruikt als vervanger van de CV-ketel. Een ideaal apparaat dus!

De voordelen van split airco's

Beperkt lawaaihinder

De compressor en de condensor, de componenten die voor het meeste lawaai zorgen bij een airco, bevinden zich bij een split airco in de buitenunit van de installatie. Hierdoor heb je binnen dus amper last van een teveel aan lawaai van de airconditioner.

Flexibiliteit

Je kan tot wel vijf (bij sommige installaties zelfs nog meer) binnenunits koppelen aan slechts één buitenunit. Bovendien hoeven de binnenunits niet allemaal van hetzelfde model te zijn. Zo kan je bijvoorbeeld in de ene kamer een plafondmodel installeren en in een andere een wandmodel.

Esthetische voordelen

Aangezien heel wat onderdelen van het airconditioningsysteem zich aan de buitenkant van de woning bevinden, zullen de binnenunits heel wat compacter zijn.

078 204 9098

Wij zijn bereikbaar op maandag t/m zaterdag van 09:00 tot 17:30 uur.