Warmtepomp van gas naar stroom

Ook geld besparen met uw warmtepomp?

Een warmtepomp zorgt voor:
 • Energiebesparing
 • Duurzaamheid
 • Meer wooncomfort
Binnen 2 minuten geregeld!
0 +
Beoordelingen
0 +
Afgeronde installaties
0 %
Beveelt ons aan

Wat is het nou eigenlijk?

Warmtepompen

Is simpel gezegd een vervanging voor de cv-ketel. De warmtepomp is een stuk zuiniger en duurzamer dan een cv-ketel. Er zijn twee verschillende soorten:
1. een hybride 
2. elektrische.

Wat zijn de verschillen tussen deze twee?

Elektrische warmtepomp 

Een volledig elektrische verwarmt uw huis en zorgt voor warm water. De gasaansluiting is dan niet meer van toepassing. Maar deze zijn wel duur en stellen hoge eisen aan de isolatie van uw huis. Hierdoor heeft de warmtepomp een hoger stroomverbruik. Wanneer u ook zonnepanelen op uw dak heeft, maakt de warmtepomp gebruik van zonne-energie waardoor u geen extra kosten kwijt heeft. Tijdens de zomer kan een volledig elektrische warmtepomp de hele woning koelen. 

Hybride warmtepomp

Deze is aantrekkelijk voor goed geïsoleerde woningen. Deze combinatie bestaat uit een HR-combiketel met een kleine elektrische warmtepomp. Deze warmtepomp kunt u combineren met uw cv-ketel maar er bestaan ook kant-en-klare systemen. Als u gebruik maakt van een hybride dan kunt u rond de 75% gas verbruik besparen. Hierdoor stookt u het grootste deel van het jaar elektrisch. De cv-ketel gaat dan alleen maar aan, als het heel koud is of als u warm water gebruikt (ligt eraan welk systeem u gebruikt). Hierbij heeft u wel nog een gasaansluiting nodig!!

De werking

De warmte komt uit de bodem, de lucht of het grondwater. Tijdens dit proces gebruikt deze stroom, maar een stuk minder dan bij elektrisch verwarmen zonder warmtepomp.

Soorten warmtepomp van Daikin

Lucht/lucht warmtepomp

De Daikin airconditioningsystemen zijn lucht/lucht warmtepompen, die gebruik maken van een hernieuwbare energiebron (buitenlucht) om uw woning op efficiënte wijze te koelen én te verwarmen.

Hybride warmtepomp

De Daikin Intergas Hybride combineert hernieuwbare en traditionele energiebronnen op zeer efficiënte wijze voor het verwarmen, koelen en de warmtapwatervoorziening in uw woning.

Lucht/water warmtepomp met lage temperatuur (LT)

De Daikin Altherma verwarmingssystemen met lage temperatuur (LT) maken gebruik van zeer energiezuinige lucht/water warmtepompen voor het verwarmen, koelen en warm tapwater.

Lucht/water warmtepomp met hoge temperatuur (HT)

Vervang uw oude verwarmingssysteem voor verwarming en warm tapwater eenvoudig met de energiezuinige Daikin Altherma warmtepomp met hoge temperatuur (HT).

Water/water warmtepomp van NIBE

Een water/water warmtepomp van NIBE maakt gebruik van zonnewarmte die in de aardbodem is opgeslagen. Je creëert met een water/water warmtepompinstallatie van NIBE een optimaal binnenklimaat doordat je huis niet alleen wordt voorzien van verwarming en warmtapwater, maar in de zomer ook van koeling.

Voordelen

 • ♦ Lage onderhoudskosten
 • ♦ Subsidiemogelijkheden
 • ♦ Geen gaskosten
 • ♦ Lage onderhoudskosten
 • ♦ Verhoogt het zelfgebruik
 • ♦ Geen schoorsteen nodig
 • ♦ Goede combinatie met vloerverwarming
 • ♦ Lagere CO2 uitstoot
 • ♦ Dient ook als koeling bij hoge binnentemperaturen

Onze leveranciers en partners zijn:

078 204 9098

Wij zijn bereikbaar op maandag t/m zaterdag van 09:00 tot 17:30 uur.