Welkom bij Prezon zakelijk

Ontdek de kracht van zakelijk verduurzamen

Kracht van zonne-energie

Zonne-energie voor bedrijven is een duurzame investering. Het is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar u draagt ook bij aan een duurzame samenleving. Onze Solar specialisten kunnen u voorzien van advies op maat. De Solar specialist bekijkt u dak op afstand en maakt voor u een dakplan op maat! Prezon verzorgt het traject van begin tot eind zodat het traject zo goed mogelijk verloopt.

Subsidies

EIA
voor kleinverbruikers

De zonnepanelen bezitters mogen eenmalig 45,5% van de totale investeringskosten extra aftrekken van hun fiscale winst.

ISDE
voor kleinverbruikers

Eenmalig 12.5 cent/wp. Een extra investeringssubsidie. Duurzame energie en energiebesparing voor zakelijke gebruikers.

JOLA
voor klein- en grootverbruikers

Eenmalig maximaal €20.000,-. Met deze subsidie steunt de overheid jonge landbouwers t/m 40 jaar met de aanschaf van duurzame investering.

KIA
voor kleinverbruikers

De zonnepanelen bezitters kunnen maximaal 28% van hun investering in zonnepanelen extra aftrekken van de winst.

BIK
voor klein- en grootverbruikers

Een extra voordeel van 3.9% voor investeringen tot vijf miljoen euro en 1.8% voor een investeringsbedrag boven de vijf miljoen euro.

SDE
voor
grootverbruikers

15 jaar een vast bedrag per opgewekte kWh. Met de SDE++-subsidie stimuleert de overheid duurzame energieproductie en CO2-reductie voor bedrijven en instellingen.

Zonnepanelen op uw bedrijfsdak

Bent u een bedrijf en weet u niet wat u met de grote oppervlakte op u dak moet dan? Dan bent u op de goeie locatie. Wij kunnen u daarbij helpen. Wilt u uw eigen stroom opwekken waardoor de maandelijkse energiekosten gaan dalen? Terwijl u dan nog en steentje bijdraagt aan een duurzame samenleving. Onze mensen bekijken u dak op afstand en bepalen zo hoeveel zonnepanelen op u dak passen.  

Heeft u vragen over de zonnepanelen of bent u benieuwd hoeveel u dak kan opleveren? Neem dan gerust contact op met één van onze Solar specialisten of doe de gratis dakcheck. 

Laadpalen voor bedrijven

Bent u opzoek naar laadpalen voor uw bedrijf? Dan bent u op het juiste adres. Ons assortiment bestaat uit 2 verschillende laadpalen. Wij maken gebruik van Alfen laadpalen en Wallbox Wanthet laadpalen. Voor bedrijven raden wij u Alfen laadpalen aan. Alfen heeft 3 verschillende laadpalen: Eve Single S-line, Eve Single Pro-line en de Eve Double Pro-line. Bij de Eve Double Pro-line (zie afbeelding) kunt u twee auto’s tegelijkertijd opladen. Alle drie de laadpalen kunnen gebruikt worden door alle verschillende elektrische auto’s. Deze laadpalen zitten in een innovatief slim netwerk, ook wel het Alfen Smart Charging Network genoemd. Dit houd in dat alle laadpalen in een netwerk gekoppeld met elkaar zijn. Door dit systeem kunt u zien welke auto er opgeladen moet worden en welke auto de prioriteit heeft om opgeladen te worden.

Steeds vaker horen wij in de markt van bedrijven dat zij het wagenpark wel willen elektrificeren, maar niet precies weten hoe. Een aantal vragen die wij vaak horen van de klant:

  • ♦ Hoe werkt het opladen van een elektrische auto?
  • ♦ Welk merk is de beste keus?
  • ♦ Wat houdt een laadoplossing in voor de energieaansluiting van mijn bedrijfspand, wat is de beste oplossing?
  • ♦ Mijn bedrijf heeft al een laadstation en we willen uitbreiden, is dat mogelijk?

Het antwoord op deze vragen verschilt per bedrijf. Wij helpen u graag om u het beste advies te geven zodat wij wat moois kunnen plaatsen bij u! Bent u benieuwd hoe wij het aanpakken bij u? 

Zonnepanelen op uw grond

Het kan zijn dat uw dak niet geschikt is voor zonnepanelen. Bijvoorbeeld niet stevig genoeg, ongunstig ligt ten opzichte van de zon of dat er gebouwen of bomen zijn die ervoor zorgen dat er te veel schaduw is. Heeft u een stuk grond die u niet of nauwelijks gebruikt? Hier kunt u veel meer uit halen dan u nu doet! Zo kunt u bijvoorbeeld een eigen ‘zonneveld’ laten installeren. Op een stuk grond is zonne-energie een duurzame investering. U wekt uw eigen stroom op en draagt daarnaast bij aan een duurzame samenleving. We bekijken uw land op afstand en kunnen zo precies zien hoeveel zonnepanelen er op uw stuk grond geplaatst kunnen worden.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheid of heeft u behoefte aan extra informatie? Neem gerust contact op met onze Solar specialist.

Opslaan (zakelijke)
zonne-energie

Slaat u de opgewekte energie in uw bedrijf al op? 

Het aandeel zonnepanelen op bedrijfsdaken neemt elk jaar toe. Daarmee worden ondernemers steeds minder afhankelijk van netstroom. Momenteel is de constructie dat het overschot aan opgewekte stroom wordt terug geleverd aan het net. Daarmee gaat goedkope stroom jammer genoeg verloren en moet op bewolkte dagen en in wintermaanden relatief dure stroom van de netbeheerder worden bijgekocht. Het opslaan van dit overschot aan eigen zonnestroom via een batterij biedt daarop de oplossing. 

Opties opslaan (zakelijke) zonne-energie

Off-grid stroom

Met een batterij of zonne-accu kan door wind- en zonne-energie opgewekte stroom in eigen beheer worden opgeslagen en ingezet worden wanneer er binnen het bedrijf vraag naar is. Dit maakt het mogelijk dat een bedrijf volledig zelfvoorzienend wordt. Heeft een batterij een overschot aan stroom, dan kan deze de stroom aan het net gaan leveren tegen bepaalde tarieven. Daardoor kan de zelf opgewekte stroom zelfs nog meer euro’s gaan opleveren. Andere voordelen: locaties waar geen netaansluitingen zijn, zijn via een opslagbatterij ook van elektriciteit te voorzien en bij netuitval is er altijd stroom voorhanden.

1 tot 2 MWH

Deze batterijen zijn op dit moment nog aardig duur en de ontwikkeling van deze technologie is nog in volle gang. Er zijn al thuisbatterijen op de markt, waaronder de Powerwall van Tesla, en ook voor zakelijk gebruik zijn er mogelijkheden. Er zijn al grootschalige toepassingen op de markt die een opslagcapaciteit hebben van 1 tot 2 MWh, wat neerkomt op een formaat zeecontainer. Deze kunnen beslist interessant zijn voor MKB-bedrijven. Ook worden er pilots gedraaid met waterstof batterijen.

Veilige installatie opslag energie

Opslag batterijen zijn wel een stuk duurder dan zonnepanelen en ook moet rekening worden gehouden met de operationele kosten voor het onderhoud en de verzekering. Het is ook mogelijk om een batterij eerst te huren. Dat scheelt een grote investering en er kan ervaring met het systeem worden opgedaan. Let wel op dat bij het installeren van dergelijke accu’s altijd moet worden gelet op de keurmerken, levensduur en brandveiligheid van het systeem plus dat van de ruimte waar deze wordt geplaatst. Verstandig is om dat samen met installateur en gebouwenbeheer goed af te stemmen.

Zakelijke duurzaamheids
oplossing

Heeft u bijvoorbeeld een grootpand? Dan kunt u geld verdienen met u dak en tegelijkertijd verduurzamen! Bent u nou benieuwd hoeveel zonnepanelen op u bedrijf passen? Of bent u benieuwd hoeveel geld u gaat besparen?

Onze leveranciers en partners zijn: