Zakelijk zonnepanelen voor uw bedrijf


Zonnepanelen zakelijk

Zonne-energie voor bedrijven is een duurzame investering. Het is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar u draagt ook bij aan een duurzame samenleving. Onze adviseurs kunnen u voorzien van advies op maat. De adviseur bekijkt u dak op afstand en maakt voor u een dakplan op maat! Prezon verzorgt het traject van begin tot eind.

We gebruiken een software genaamd 2Solar om uw systeem exact op maat te maken en te optimaliseren voor uw pand. Berekeningen zijn indicatief en gaan uit van de gemiddelde energieprijs van € 0,23 per kWh.

Heeft u vragen, extra hulp nodig of wilt u weten wat het voor u op kan leveren? Neem dan gerust contact met ons op.

6 voordelen

van het zakelijk aanschaffen van zonnepanelen

Belastingvoordeel

D.m.v. zonnepanelen wekt u uw eigen energie op. Hierdoor bespaart u op uw energierekening. U kunt de kosten van het aanschaffen van de installatie ook nog is aandragen als kosten. Hierdoor hoeft u aan het eind van het jaar minder belasting te betalen. Op de zonnepanelen en de installatie kunt u de BTW terugvragen.

Terug leversubsidie

Op 1 januari 2021 start de terug leversubsidie hierdoor vervalt de huidige salderingsregeling. Bedrijven kunnen d.mv. deze subsidie een vergoeding ontvangen voor stroom die aan het elektriciteitsnet wordt terug geleverd. Als u deze regeling wilt aanvragen kunt u kijken op RVO.nl.

Afschrijving

De zonnepanelen kunt u over een periode van 20 jaar afschrijven. U mag dus 20 jaar lang kosten opvoeren, wat de (toekomstige) winst lager uit laat komen. Hierdoor hoeft u minder belasting te betalen. Als u en boekhouder heeft kunt hij u daar meer over vertetellen.

Energie-investeringsaftrek (EIA)

Deze regeling is bedoeld voor kleine projecten met een minimale investering van 15kW en een maximale aansluiting van 3x80A. Als u 45% van de investeringskosten wilt aftrekken van de fiscale winst kan dat. Dit levert gemiddeld 11% belastingvoordeel op. Deze moet u wel vooraf aangevraagd hebben en is er een beperkt budget beschikbaar.

Stimuleringsregeling Duurzame energietransitie (SDE++)

Wanneer u een groot project hebt vanaf ongeveer 500 zonnepanelen dan komt u in aanmerking met de SDE++ regeling. D.m.v. deze stimuleringsregeling ontvangen bedrijven een vergoeding voor elke opgewekte kWh. Jaarlijks i hier een beperkt budget voor opengesteld. Bedrijven dienen zich vooraf in te schrijven om hier aanspraak op te maken.

Milieu-investeringsaftrek (MIA)

Met de Milieu-investeringsaftrek (MIA) mag u nog eens 36% van de fiscale winst aftrekken. De MIA is een subsidie voor de aanschaf van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. Lange tijd werden zonnepanelen tot deze groep gerekend, maar vanaf 2020 wordt een strenger beleid gevoerd. Bekijk de Milieulijst om te ontdekken of uw investering in aanmerking komt.

Prezon

Van begin tot eind

Het traject zonnepanelen laten installeren bij u op het bedrijf is een stapsgewijs traject. Prezon neemt u mee door alle stappen en helpt u waar u hulp bij nodig heeft. Komt u er niet uit of begrijpt u het niet, dat maakt niet uit Prezon helpt u met alles.

Zonnepanelen plaatsen op uw pand

1

Dakcheck

U kunt twee dingen doen. U kunt de dakcheck doen op onze website of u neemt contact met ons op. Wanneer u gebruik maakt van de gratis dakcheck moet u uw postcode en huisnummer invullen. Hierdoor kunnen wij op afstand bekijken wat de mogelijkheden zijn op uw dak. Oftewel hoeveel zonnepanelen erop u dak passen. Binnen 1 á 2 dagen ontvangt u van ons een offerte in uw mail met de opties en wat het uit eindelijk allemaal gaat kosten. U kunt ook contact met ons opnemen d.m.v. bellen of een e-mail sturen. Wij zijn bereikbaar op 078 204 9098 of u kunt ons altijd een e-mail sturen naar info@prezon.nl. Wij kunnen ook bij u langs komen om de opties te bespreken met u.

 

2

Schouw

Wanneer u akkoord gegeven heeft op de offerte, komen wij bij u langs. Wij kijken dan of de conditie van u dak goed genoeg is voor de panelen. Ook kijken wij ernaar of het legplan daadwerkelijk echt past op u dak. De monteur kijkt naar de meterkast en kijkt voor u waar de beste plaats is voor de omvormer. Ook kijken we naar hoe we het beste de kabels kunnen leggen naar uw meterkast. Zo hebben wij al een beeld hoe wij het het beste aan kunnen pakken en zo efficiënt mogelijk kunnen plaatsen.

 

3

Installatie op uw pand

Alles is gecontroleerd en klopt allemaal. Op dat moment plannen wij samen met u en datum wanneer de installateurs bij u de zonnepanelen komen monteren. Aan de hand van de hoeveelheid zonnepanelen kunnen wij u vertellen hoelang wij er mee bezig zullen zijn.

 

4

Inspectie

Alles op uw pand is gemonteerd. Wij nemen samen met u alles nog een keer door zodat u begrijpt hoe het in elkaar zit. Wij voeren zelf nog een inspectie uit zodat we er zeker van zijn dat alles goed gemonteerd is en dat alles goed werkt. U krijgt ook uitleg over de app die wij gebruiken. Als het allemaal in orde is dan schudden wij de hand met u en zijn onze werkzaamheden klaar. Op dat moment kunt u genieten van zonne-energie.

Onze leveranciers en partners zijn: